Brugte denne BBQ sauce første gang til min datters konfirmation, hvor hun ville have ribs. Ikke helt foreneligt med yndige piger i hvide kjoler vil nogen måske mene.
- 1 kg Muscovado sukker, eller tilsvarende melassefyldt smagsintens sukker
- 800 g tomatpuré
- 333 ml vineddike
- 333 ml vand
- 3 spsk Worchester sauce
- 7 tsk sennepspulver
- 6 tsk paprika
- 4½ tsk salt
- 3 tsk sort peber
- 9 fed hvidløg
- 3 løg
Det er til en ret stor portion, men da det kan holde sig i lang tid i køleskab p.g.a. det høje sukkerindhold, laver jeg faktisk ofte en stor portion. Grundet indholdet af løg og hvidløg er det en BBQ-sauce, der helst skal varmes op. Jeg bruger den til ribs, som så kommer på grillen, og også til pulled pork, der lige bliver penslet/blandet med saucen og så kommer på grill eller i ovnen 10 min.
En trediedel af ovenstående portion er som følger:
- 333 g Muscovado sukker, eller tilsvarende melassefyldt smagsintens sukker
- 266 g tomatpuré
- 111 ml vineddike
- 111 ml vand
- 1 spsk Worchester sauce
- 1,3 tsk sennepspulver
- 2 tsk paprika
- 1½ tsk salt
- 1 tsk sort peber
- 3 fed hvidløg
- 1 løg